ΣΤ2

ΚΠΑ Μαρία Καλογεροπούλου

Βούλα, 26/03/2020

Αγαπητοί γονείς των αγαπημένων μου μαθητών και μαθητριών,

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να προσέχετε την υγεία σας, όπως κάνω κι εγώ. Είμαι σίγουρη ότι όλοι απορείτε πώς και δεν έχω επικοινωνήσει με εσάς όλες αυτές τις μέρες. Η εξήγηση είναι δυστυχώς πολύ απλή: επειδή πρέπει να χρησιμοποιήσω το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), στο οποίο με πολλή δυσκολία μόλις πριν από λίγες ημέρες κατάφερα να φτιάξω λογαριασμό και να δημιουργήσω  την κυψέλη μου στην πλατφόρμα e-me, ώστε να ανεβάζω υλικό για τους μαθητές του τμήματός μου. Ο σύνδεσμος είναι:

https://e-me.edu.gr/groups/ST2-VanaM-9DimSchGlyf

Έτσι κι αλλιώς, είμαι εξοικειωμένη με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφού τα δύο χρόνια που δίδασκα στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser στο Βανκούβερ (2013 -2015) έκανα αυτό ακριβώς για τους διακόσιους φοιτητές μου. Ωστόσο, εκεί οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές: το δίκτυο ήταν γρήγορο, οπότε υποστήριζε χωρίς πρόβλημα όχι μόνο ασύγχρονη αλλά και σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Αντίθετα, το ΠΣΔ είναι πολύ αργό, καθώς εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των βαθμίδων στην Ελλάδα το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα συνέχεια να με «πετάει έξω», όσες φορές έχω προσπαθήσει να ανεβάσω κάτι για τα παιδιά. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσω να σας στείλω αυτά που θέλω στην κυψέλη του τμήματός μας. Μέχρι τότε, σας παρακαλώ να προτρέπετε τα παιδιά σας να κάνουν επαναλήψεις σε όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα και να ανοίγουν από το διαδίκτυο τις προτάσεις που κάνουμε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. Ωστόσο, βρήκα στο you tube και σας στέλνω μερικούς συνδέσμους για επαναλήψεις στα μαθηματικά:

Πέρα από αυτά, όμως, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις για τις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά. Δεδομένου ότι όλο αυτό είναι πρωτόγνωρο για όλους μας, δεν είναι εύκολη η διαχείρισή του. Η συμμόρφωση με τις οδηγίες των αρμοδίων και ο αυτοπεριορισμός είναι ο μόνος τρόπος για να βγούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από αυτήν την κατάσταση.

Όπως έχουμε πει αρκετές φορές στην τάξη με τα παιδιά, όλα είναι γιν και γιανγκ, δεν υπάρχει τίποτε απόλυτα κακό ούτε τίποτε απόλυτα καλό. Στην περίπτωση της πανδημίας, μέσα σε όλο τον φόβο και την ανησυχία που διασπείρεται μαζί με τον ιό, έχουμε την ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις με την οικογένειά μας. Στο χέρι μας είναι, μέσα σε αυτές τις ιδιόμορφες και απαιτητικές συνθήκες, να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα νιώθουμε  όλοι ασφαλείς, χαρούμενοι και δραστήριοι, ζώντας μαζί με τους αγαπημένους μας και βρίσκοντας τρόπους να απολαμβάνουμε την επαφή με αυτούς για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο είχαμε συνηθίσει και από όσο μας επέτρεπε το καθημερινό “τρέξιμο” σε δουλειά, σχολείο, φροντιστήρια, εξωσχολικές δραστηριότητες και τόσα άλλα. Ας προσπαθήσουμε να δούμε το θετικό σε όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση: είμαστε γεροί, είμαστε μαζί, είμαστε αγαπημένοι κι έχουμε δίπλα μας την οικογένειά μας – αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα, ας μην το ξεχνάμε. 

Μέχρι την επόμενη επικοινωνία μας, σας εύχομαι να περνάτε όσο μπορείτε καλύτερα και να προσέχετε τα υπέροχα παιδάκια σας. Παρακαλώ, πείτε τους ότι μου λείπουν και ότι ελπίζω σύντομα να ξαναβρεθούμε! Επίσης, παρακαλώ να ανοίγετε καθημερινά το ΠΣΔ (αν σας κάνει τη χάρη να ανοίξει!), ώστε να βλέπετε αν έχω ανεβάσει κάτι καινούργιο εκεί για τα παιδιά.


Με πολλή αγάπη,
η δασκάλα σας,
Βάνα Μάστορη

 

Κεντρική σελίδα 9ου Δημ. Γλυφάδας